Kjennekroken

Jack Russell Terrier

 NUCH Kjennekrokens Miss Wysiwyg "Wilma"

Født 16.10.2006

Eyes ok, patella ok, 29 cm, 7 kg, all teeth and correct bite.

NUCH, 1 * BIG, 1 * BIS 4, CAC World Dog Show 2008.

Pedigree

Wilma er fra vårt andre kull her på Kjennekroken. Allerede i 2004 bestemte vi oss for å prøve et kull etter Troja (Dorte Martina Hot Line) og Scotty (Beaconway Scotch N'Coke). Det tok 2 år før vi fikk realisert den drømmen, men den som venter på noe godt... I dette kullet kom det kun en valp. Men hva gjør vel det, når alt vi ønsket oss fantes i denne flotte lille skapningen?

Wilma er en flott jente som er glad i alt og alle. Hun er våken og allert, glad og sosial. Som de andre, elsker hun å grave etter jordrotter, løpe fritt i skogen og finne spor etter vilt, kose seg på et fang eller i en armkrok når muligheten byr seg og sist men ikke minst, spise!!! Hun har en voldsom appetitt og kan spise alt. Denne dama er ikke enkel å holde slank.

Wilma er ei kraftig tispe og måler 29 cm over bakken. Hun har alle tenner, kraftig kjeve og korrekt saksebitt. Patellasjekket og øyelyst ua. august 2009.

Wilma har flere gode resultater fra utstillingsringen. Hun ble norsk utstillingschampion juli 2009. Hennes høydepunkter fra utstillingsringen er fra Jack Russell Klubben i Sverige sin utstilling 2007. 150 jrt var påmeldt av smått og stort, og Wilma ble BIS-junior og utstillingens 3. beste tispe. Dette var hva dommeren synes om Wilma:

Meget tiltalende tispe av rett modell, underbart hode og uttrykk, korrekte ører, øyne og bitt. Utmerket hals, sterk rygg av bra lengd, bra svans, tilstrekkelig benstamme, utmerkede vinkler og bevegelser, en bra helhet.

Wilma var også den første voksne JRT som i Norge ble BIS-plassert på en utstilling hvor alle grupper var representert.

Videre fikk Wilma cert/CAC på World Dog Show i Stockholm 2008 i konkurranse med over 90 tisper fra hele Europa.

 

Et veldig stolt øyeblikk i vår "utstillingskarriere" :-)

Wilma er en super mamma og har gitt flere gode avkom. Det ser også ut til at barna hennes får det samme herlige gemyttet Wilma og hennes foreldre har. Hun har greie svangerskap og føder lett. Litt tidlig har valpene hennes kommet til verden, men heldigvis har det gått bra. Om man kan si at noen av "barna" er mer verdifulle enn andre, kan jeg kanskje driste meg til å si at Wilma er litt spesiell for oss. Vi elsker hennes mamma (!!), men Scotty, pappaen hennes, er nærmest et ikon for oss. Han er så nær opp til "vår type hund" som mulig. Vi forelsket oss i et bilde av ham på en australsk hjemmeside for "100 år" siden, og ingen annen har vel kanskje "tatt" oss på samme måte. Nå bor Scotty hos oss, han er så vakker som det går ann, både på utsiden og på innsiden. Det ser også ut til at Scotty slår igjennom med noen av sine kvaliteter på Wilmas barn, derfor er hun avlsmessig litt spesiell for oss.......