Kjennekroken

Jack Russell Terrier

Kjøpe Kjennehund?

Vi har som mål å avle rasetypiske hunder, både når det gjelder konstruksjon og mentalitet. Helse og sunnhet er også svært viktig for oss! Vi kjenner våre hunder og deres slekt godt, og vi har prøvd etter beste evne å gjøre oss kjent med både sterke og svake sider som disse hunder representerer. Ingen hund er perfekt! Vi tenker det er en forutsetning å anskaffe kunnskap for å kunne gjøre veloverveide valg og gode kombinasjoner.

Vi har god kontakt med flere oppdrettere, og vi deler kunnskap, tanker og erfaringer. Vi opplever at dette er interessant og viktig, flere hoder er bedre enn ett, og det er alltid hyggelig å diskutere denne herlige rasen med andre som deler samme engasjement. Vi er medlemmer i Norsk Kennel Klub, Norsk Terrier Klub og JRTs rasegruppe i NTK. Vi følger selvsagt deres regler og krav til avlsdyr samt Norsk Kennel Klubs etiske retningslinjer for avl.

Valper leveres fra de er 7-8 uker gamle. Vi kan være fleksible hva levering angår, valpene kan gjerne være hos oss litt lengre hvis det skulle passe bedre for dere. Men vi leverer ikke tidligere! Alle valpene blir undersøkt hos veterinær noen dager før de forlater oss. Veterinærattesten er ikke eldre enn en uke når dere overtar valpen. Vi bruker NKKs kjøpsavtale. Valpene er id-merket (chip), markekurbehandlet og vaksinert når dere overtar dem.

Vi bruker litt tid på å fordele valpene. For å bli mest mulig kjent med dem, og for å prøve å finne rett valp til rett eier, blir ingen avgjørelse tatt før mellom 6-7 ukers alder. Dere kan selvsagt komme med ønsker (og de vil absolutt bli tatt hensyn til!), men endelig beslutning blir ikke tatt før de siste to ukene før levering. Vi tar ikke depositum. Siden dere ikke får vite hvem valp som blir deres før 6-8 ukers alder, synes vi ikke det er rett at dere skal "binde dere" økonomisk før dere står klar til å reise herfra med valpen.

Hvis dere lurer på om dere vil kjøpe valp fra Kjennekroken, er dere hjertelig velkommen til å ta kontakt. Skriv gjerne mail, ring oss eller kom på besøk. Det er selvsagt ikke bindene å kontakte oss eller komme på besøk! En valp/hund blir en viktig og stor del av livet i mange år framover, så vi synes det er viktig at dere får mulighet til å hilse på hundene og på oss før noen beslutning blir tatt. Man skal like det man ser og opplever, magefølelsen skal være god og dere må føle at dere kan ha tillit til oss som oppdrettere. Vi stiller krav til valpekjøpere, så det skulle bare mangle om ikke dere skulle stille krav til oss!! 

Og hvem kan kjøpe valp fra Kjennekroken?

Det vi krever, er at dere skal ha vurdert nøye om dere har lyst på og har tid til hund. En valp skal ikke være et impulskjøp! Valper er søte, men de blir raskt voksne og de lever kanskje i 15 år framover. En JRT er en aktiv hund som liker å få være med på det meste. Hvilke aktiviteter er kanskje ikke avgjørende, men de må få være med der det skjer. Et liv som sofahund eller et liv i hundegård vil ikke passe rasen. Etter en tilvenningsperiode, kan en JRT godt vente på deg mens du er på jobb, hvis du har normal arbeidstid og normal reisetid til og fra arbeidsstedet. Men passer det dårlig å være sammen med hunden og vie den fortjent oppmerksomhet på fritiden, da er ikke JRT rasen for deg, og en hund fra oss får du ikke.. TID er derfor et viktig stikkord!

Kunnskap eller vilje til å søke kunnskap er et annet stikkord. Det er ok for oss å selge hund til familier som ikke har hatt hund før. Men da må dere forberede dere i forkant, snakke med oss om hva som er viktig å tenke på i forbindelse med daglig stell og oppdragelse før overtakelse av valp. Et valpekurs eller to er også å anbefale! Vi anbefaler gjerne litteratur som kan være til hjelp, og er glade for å kunne være til hjelp pr telefon eller mail. Vi setter også av tid til samtaler ved besøk her. Har dere ikke hatt hund før og ikke forbereder dere eller har spørsmål til oss, vel da får dere ikke hund fra Kjennekroken... Men igjen, ingen erfaring med hund er ingen hindring, så lenge dere er innstilt på å lære og tar imot veiledning!

Er dere i tvil om JRT er rasen for dere, om dere har tid nok, eller lever et liv hvor både dere og hunden kan få det godt sammen - ta kontakt- så kan vi finne det ut i fellesskap!