Kjennekroken

Jack Russell Terrier

18.11.2012

Lørdag kveld og natt forrige uke kom Birgit og Kiwis valper til verden. Fødsel gikk fint og alt er vel med den nybakte familien. 4 gutter og 1 jente ble det. De vokser og alt ser flott ut så langt. Mer på siden "Valper". Jeg har også begynt på en side med bilder av Birgits tidligere avkom; Birgits offsprings. Den er ikke ferdig ennå, har bilder på litt ulike steder så jeg må få samlet dem ;-)

Ellers har Kjennekrokens Lonesome Traveller (Herman) vært til "EU-kontroll". Øya i skjønneste orden..

 

28.10.2012

Nå er det fryktelig lenge siden vi oppdaterte sidene våre. Litt nytt har jo skjedd siden i sommer. Kjennekrokens Hunters Reggae (Messi) til Merethe Røisland Nielsen har blitt Norsk Utstillings Champion! Gratulerer så mye! Videre har "Herman" (Kjennekrokens Lonesome Traveller) vært på utstilling på NKKs utstilling i Tromsø med Sasa og Victoria. Denne gang gikk det også veldig bra, Herman ble BIR, og storcertet er et faktum. Da håper vi han kan få ennå et cert over nyttår da han fyller 2 år ;-)

Birgit er drektig. Nå er det ingen tvil, magen vokser og det er ikke overspising. Om få dager kommer hun hjem til oss fra familien sin på Nøtterøy og fødsel +/- 6. november. Spennende tider! Mer om kullet på "Planlagte kull".

Vi har også hatt besøk av "Selma" (Kjennekrokens Summer Wonders) etter Troja og Scotty. En litt annen type enn helsøster Wilma, men begge damer med kvaliteter vi setter pris på, både utenpå og inni. Selma brukte ca 2 sekunder på å finne sin plass i flokken og det var kjekt å ha henne på besøk. 

 17.06.2012

Noen helger får man ikke gjort stort, selv om man har en lang arbeidsliste. Denne helga var vel sånn.. Når jeg vet at Kjennehunder skal svinge seg i utstillingsringen, leiter jeg opp PM'en på nettet slik at jeg har programmet sånn rimelig klart. Da vet jeg når jeg kan vente SMS eller telefon ;-) I helga ble det mange telefoner.

Det var utstilling i Bodø, og Kjennekrokens Hot Line (Izzie) var trimmet og klar av Janne. Kjennekrokens Lonesome Traveller (Herman) skulle også dit med Victoria og Sasa. Lørdag ble Izzie nest beste tispe med reservecert. Herman ble BIR! Så går tiden fram til gruppefinalene, den er også lang. En sprudlene Sasa, eller var det Victoria ringte, og Herman hadde vunnet gruppefinalen. Da blir man igjen gående med livet litt på vent fram til neste telefon - Herman ble BIS 2!! Gleden er STOR!!

Neste dag, første telefon, Herman ble igjen BIR og Izzie ble BIM :D Da var dagen super, kunne ikke bli bedre, trodde vi. Men igjen vant Herman gruppefinalen og tilslutt ble han stående igjen som vinner av hele showet!!

Det er gøy når det går så bra, selv om hverdagsgleder tross alt er viktigere! Men litt krydder i hverdagen er det jo.

HURRA for Izzie, Janne, Herman, Sasa og Victoria. Sasa debuterte som handler, tenker dette ga mersmak :o)

11.06.2012

Vi gratulerer Victoria og Herman (Kjennekrokens Lonesome Traveller) med flott resultat på Ranautstillingen på lørdag. Herman fikk nydelig kritikk og fikk sitt andre cert og ble best i rasen! Gratulerer igjen, dere er flinke :o)           


20.05.2012

 

Vi gratulerer Merethe med familie igjen med flotte utstillingsresultater! Denne gang var det Messi (Kjennekrokens Hunters Reggae) nok en gang som imponerte. Han ble BIR og seinere BIG 2. Gratulerer sååå mye!!

Ellers har vi hatt travle dager her på Kjenne med to valpekull. Valpene til Wilma og Marco har flyttet ut med unntak av Lexi, som blir vestlendig om en liten tid. Ellers er en av gutta å finne i Fredrikstad, en på Nøtterøy og en i Finland. Veslejenta bor midlertidig i Trondheim, men flytter til Kristiansund om ikke lenge. Vi ønsker alle lykke til!!

Milles små nærmer seg 7 uker og begynner å blomstre. Vi koser oss i sommerværet som har kommet, og valpene stortrives. De virker trygge og sosiale og Mille er fortsatt en flott mamma. Nå har hun også fått hjelp fra Wilma som anser seg selv som arbeidsledig mamma. Helt ok for Mille :D Bilder kommer.

 Ellers har vi utvidet familien med ei lita russisk jente. På Facebook ser jeg bilder av vakre valper hver eneste dag, men et bilde tok nesten pusten fra meg. Jeg brukte ca 2 sekunder på å bestemme meg for å skrive til oppdretter og si jeg var interessert i henne, men måtte ta et forbehold om at Tommy var enig ;-) Det var han heldigvis, så for en liten tid siden, kom veslejenta flyttende til oss. Søsteren hennes ble solgt til Sverige, så vår lille snuppe ble med Rigmor Heim med familie til Sverige når de hentet sin vakre valp fra oppdretteren. Takk for all god hjelp!!!!! Takk også til Irina som lot denne karamellen komme til Norge. Hun heter Algrafs Tsukatka Chocolatka, men blir kalt for "Freia" her hos oss. Hun er bedårende vakker, liten og superelegant, flere detaljer som vi liker veldig godt. Hun er også et lite sosialt fyrverkeri, helt skjønn å være sammen med. Høyt og lavt, men også en skikkelig kosegris.

 

05.05.2012

Vi gratulerer Merethe og datteren Thea med supre resultater på utstilling i Orre i dag med Messi (Kjennekrokens Hunters Reggae). Han ble BIR og BIG 3. Det var Thea på 11 år som viste ham i gruppefinalen. Vi er imponerte!! Gratulerer!!

 

10.04.2012


Så kom de endelig.. Mille fikk valper 7. april. Begynte i 22-tiden og holdt på en stund utover natten. Fødsel gikk fint, litt vondt å få ut den første valpen, men så kom de på rekke og rad. Den siste brukte litt lenger tid på å komme enn hva matmor synes var greit, så vi vekte veterinær midt på natten og avtalte møte på klinikken i byen 20 minutter seinere. Med en gang Mille kom ut av buret og opp på bordet, kom det noen riktig gode rier - og da kom valpen helt av seg selv. Typisk at slikt skjer midt på natten og selvsagt midt i påska ;-) Men nå er de her, 6 i alt, 5 gutter og 1 jente. At lille Mille bar på 6 valper, var en STOR overraskelse for oss. Alt vel med mor og barn. Mille er flink mamma!!

Flere bilder på "Valper / Litters"03.04.2012

Noe sier meg at det begynner å nærme seg.....27.03.2012

I helgen har vi vært på trimmekurs i Drammen. Ulf Bråthen, hundefrisør og dommer fra Danmark, holdt kurset, og det var både lærerikt og kjekt. Å bruke en dag sammen med masse flotte JRT og hyggelige mennesker i strålende solskinn er slett ikke så dumt!

 
 

Herman var med som min prøveklut. Med flere hunder med broken og stri pels i hus, var det ikke første gang en hund sto på bordet foran matmor. Men litt tips og "triks" kommer alltid godt med! Litt teori og prat om rasen var det også, og da lærer man oftest noe nytt!! Denne gang intet unntak! Nå har Herman blitt litt "Hergutt". Vi fikk fram hans nydelige hode, men også en skikkelig fjortis-kropp når den strie pelsen på kroppen forsvant. Bare å konstantere at Herman trenger litt mer tid til å fylle ut kroppen sin, men det vet vi kommer ;-) Bare ungdommen ennå.

Takk til Beate Kittilsen for bildet!!

  

19.03.2012

Da er vi ikke lenger i tvil. Mille og Kevin skal ha små mot slutten av første uka i april +/-.

Wilmas små spiser, sover og legger på seg. Alt bare velstand og vi koser oss!!

Ellers er årets første flått fjernet fra to hunder. Nå er Frontline kjøp inn. Fryktelig tidlig i år, men det er vel resultat av kort og mild vinter. En liten obs til de som bor i nærheten ;-)

 

12.03.2012

 

Da ligger det bilder av de nye verdensborgerene på siden "Valper / Litters"


Alt vel med mor og barn, valpene spiser og sover, og det er nesten ikke en lyd fra valpekassa. Alle har lagt på seg, så da er også melkeproduksjonen godt igang.


10.03.2012

Da kom endelig valpene til Wilma og Marco. 5 i alt, 3 gutter og 2 jenter. Alle vitale og sterke og Wilma er igjen supermamma. Fødsel gikk på skinner, og Wilma lå og sov helt fram til den første "poppet" ut. Tre fire timer tidligere var hun med på tur i skogen med stor iver og glede i vårværet. Jeg gikk å ventet på tegn som rastløshet, graving og slikt. Det kom aldri, så den første jenta kom til verden i et "ubevoktet" øyeblikk. Men Wilma vet hva som skal gjøres, så alt er i skjønneste orden! Bilder av de nye verdensborgerene kommer snart ;-)

Dette bildet er tatt tre timer før de små kom til verden.

 

 

01.03.2012

Nå skriver vi mars og våren er endelig her! Vi ser at Wilmas mage vokser og valpene ventes neste uke. Spennende tider! Mille har hatt en dag med oppkast og dårlig matlyst, så vi håper også hun vil bli mer omfangsrik i dagene som kommer. Nytt om mager og valper kommer så snart det er noe å melde. Ellers vil vi på Kjenne ønske dere alle en herlig vår!

 

21.02.2012

Magen til Wilma vokser, og dagene brukes, foruten noen turer, mest til å slappe av. To uker igjen til fødsel nå. Det er fortsatt litt tidlig å vite om Mille er drektig, men snart burde det begynne å vises der også hvis det er valper i magen. Ellers jobbes det med hjemmesiden. Nytt om Kjennekroken, våre avlsmål, mål i forhold til helse, litt mer om hver enkelt hund, stamtavler og om rasen generelt. Nå er det galleri av

Kjennehunder som står for tur. Dere som har hund fra oss og leser dette: Send gjerne bilder :-) Så skal det også jobbes litt mer med våre avlsmål i forhold til eksteriør og mentalitet. I hodet er det klart, må bare ned på papiret.


10.02.2012

Årets første oppdatering skjer på ny hjemmeside. Den gamle begynte å lage litt for mye trøbbel for meg, og jeg håper og tror at denne løsningen vil gjøre den både mer leservennlig for dere og mer brukervenning for meg. Tusen takk Millan for tips!

Året i år starter med at Wilma kommer i løp på verst mulig tidspunkt. Vi hadde planer om å reise til Moskva å treffe en flott kar der, men så viser det seg at russere har juleferie første uka i januar, det samme med den russiske ambassade i Oslo. Selvsagt velger Wilma å være klar for paring den eneste uka i året ambassaden er stengt, og det ble umulig for oss å få nødvendig visum for å reise. Heldigvis finnes det flere flotte karer, så vi valgte en like fin gutt til Wilma ved dette løpet og prøver på en russertur ved Wilmas siste kull (om dette svangerskap, fødsel og barseltid går like fint som tidligere, og selvsagt hvis helsa er god)!

Nå kan vi kjenne fosterblærer i magen til Wilma og magen har begynt å vokse. Vi venter dermed i spenning på Wilmas kull med Brösing's Super Mario Galaxy ca andre uken i mars. Tusen takk til Knøtteliten for lånet av deres flotte gutt!! Denne gutten representerer blink både ved utseende og genotype. Så krysses selvsagt alle fingre og tær for at svangerskap og fødsel går bra! Vi gleder oss!

 Mille har også vært på date, hun som planlagt til Saltisgården og til deres flotte Otwaymist Opal Matrix "Kevin". Han er også pappa til vår Herman.

Vi har stor tro på at han passer like godt til vår Mille som hennes mamma Wilma. Kevin har en stamme og "bærer" en type som passer utmerket til vårt ideal! Noen detaljer som vi ønsker inn i vårt avlsarbeid, selvsagt sammen med en god og sunn helhet! Tusen takk til Saltis for lånet av Kevin og for UTROLIG god service!!! I skrivende stund er det for tidlig å si om Mille er drektig, men fingre krysses for valper i begynnelsen av april.

Ellers var Julie Gaudernack så utrolig snill og tok med seg Herman på utstilling 4. februar. Hun kom overraskende på besøk dagen før, jeg hadde gitt opp håpet om å komme meg avgårde på utstillingen. Tommy var i Jordan på møte og jeg var hjemme med hester, hunder og ikke minst et kjært barn som krever sitt. Pelsen til Herman var også mildt sagt ute av kondisjon, men Julie tok med seg Herman hjem og pyntet etter beste evne. Selv om utgangspunktet var så håpløst som det var, ble han faktisk mye finere etter Julies innsats, såpass at hun tok ham med. Det var svært så heldig for oss. Herman ble BIR og seinere BIG 3!! Julie er som alltid super handler, og takk til Solveig Naadland som hjalp til i BIR/BIM da Julies tispe Hennie var Hermans konkurrent. Det er fantastisk å ha så utrolig flotte venner!! HURRA Julie og gratulerer med Hennie!!